Adres: Oostzanerdijk 139, Amsterdam | Telefoon: 06-13575383

Onze Vereniging

Waar staan wij voor?

Bij Forzando staat het plezier van muziek maken met de accordeon voorop. Daarom organiseert Forzando diverse activiteiten voor actieve accordeonisten die zelf muziek willen maken en voor gasten die komen luisteren.

Zelf accordeon spelen

Als u zin heeft om accordeon te spelen, bent u bij Forzando aan het juiste adres. Als lid van één van onze orkesten doet u enkele malen per jaar mee aan uitvoeringen. Dit betreft in ieder geval de concerten die Forzando organiseert, maar een orkest kan ook meedoen aan de Amsterdamse accordeondag of uitgenodigd worden door een andere accordeonvereniging. Om de stukken in te studeren komt u uiteraard naar de wekelijkse orkestrepetitie. Op de pagina onze orkesten leest u hier meer over.

Deelname aan een van onze orkesten bedraagt € 20,00 per maand.

Accordeonles

Ook kunt u bij Forzando accordeonles krijgen. Dit geldt zowel voor gevorderden, als voor beginners. Zelfs als u nog geen noten kunt lezen en nog nooit een accordeon in uw handen heeft gehad bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijkt u vooral onze pagina accordeonlessen.

Accordeon-weekend

Verder organiseert Forzando activiteiten voor leden. Naast extra studiedagen proberen wij jaarlijks een accordeonweekend te organiseren. Dan worden enkele stukken ingestudeerd, waarin zowel makkelijke als moeilijke partijen zijn, zodat ieder lid van de vereniging hieraan mee kan doen. De dirigent heeft hierbij bijzondere aandacht voor beginners, want voor hen is het een flinke uitdaging om mee te doen.

Deze activiteiten zijn terug te vinden in de agenda.  

Genieten van accordeonmuziek

Als u geen accordeon speelt of geen lid van Forzando bent, kunt u toch van accordeonmuziek genieten. Kom daarvoor naar onze concerten! Bekijk hiervoor de agenda. 

Dus als u dit aanspreekt, wordt dan donateur van Forzando of kom als luisteraar naar onze concerten!