Adres: Oostzanerdijk 139, Amsterdam | Telefoon: 06-13575383

De Orkesten

Het B - Orkest

Het B-orkest speelt derde tot tweede divisie en staat onder leiding van Leo van Lierop. Het B-orkest repeteert iedere dinsdag van 19:00 tot 20:30 in “Praktijkschool De Kolom“.

Het A - Orkest

Het A-orkest speelt op eerste tot eredivisieniveau. Ook dit orkest staat onder leiding van Leo van Lierop. Het A-orkest repeteert ook iedere dinsdag, van 20:45 tot 22:15 in “Praktijkschool De Kolom. 

Aanmeldformulier Orkesten

""
1
Voor- en achternaam
Telefoonnummeryour full name
Extra informatiemore details
0 /
Gewenste datum `Proef Repetitie`of appointment
Gebruik persoonsgegevens
Previous
Next

Kom eens luisteren

Video afspelen

Het A- en B Orkest repeteert elke dinsdagavond in Praktijkschool de Kolom in Amsterdam. 

U bent van harte welkom eens te komen luisteren.

Hoe het begon

De Amsterdamse Accordeon Vereniging Forzando werd op 7 juni 1938 opgericht. Op dit moment heeft Forzando ongeveer 24 leden, die in leeftijd variëren van “jong” tot “oud” en van “beginner” tot “zeer ervaren”.

Forzando heeft 2 orkesten, elk met een ander niveau, waardoor iedereen een plekje binnen de vereniging kan vinden om op eigen niveau met muziek bezig te zijn. Het repertoire binnen Forzando is overigens zeer breed, en loopt uiteen van bewerkingen tot oorspronkelijke accordeonmuziek, van klassiek tot pop, van jazz tot folk. Zodra de vaardigheden van leerlingen en orkestleden dat toestaan, kan er doorstroming plaatsvinden. Indien nodig krijgen beginnende accordeonisten eerst les (zie accordeonlessen), alvorens zij mee gaan spelen in een orkest.