De Orkesten

Het B - Orkest

Het B-orkest speelt derde tot tweede divisie en staat onder leiding van Leo van Lierop. Het B-orkest repeteert iedere dinsdag van 19:00 tot 20:30 in “Praktijkschool De Kolom“.

Het A - Orkest

Het A-orkest speelt op eerste tot eredivisieniveau. Ook dit orkest staat onder leiding van Leo van Lierop. Het A-orkest repeteert ook iedere dinsdag, na het Tutti-orkest, van 21:45 tot 22:15 in “Praktijkschool De Kolom. 

Kom eens luisteren op Dinsdagavond!
Video afspelen

Hoe het begon

De Amsterdamse Accordeon Vereniging Forzando werd op 7 juni 1938 opgericht. Op dit moment heeft Forzando ongeveer 35 leden, die in leeftijd variëren van “jong” tot “oud” en van “beginner” tot “zeer ervaren”.

Forzando heeft 4 orkesten, elk met een ander niveau, waardoor iedereen een plekje binnen de vereniging kan vinden om op eigen niveau met muziek bezig te zijn. Het repertoire binnen Forzando is overigens zeer breed, en loopt uiteen van bewerkingen tot oorspronkelijke accordeonmuziek, van klassiek tot pop, van jazz tot folk. Zodra de vaardigheden van leerlingen en orkestleden dat toestaan, kan er doorstroming plaatsvinden. Indien nodig krijgen beginnende accordeonisten eerst les (zie accordeonlessen), alvorens zij mee gaan spelen in een orkest. 

Meld u aan voor een van onze orkesten

""
1
Uw naam
Extra informatiemore details
0 /
Gewenste datum `Proef Repetitie`of appointment
Gebruik persoonsgegevens
Previous
Next