Adres: Oostzanerdijk 139, Amsterdam | Telefoon: 06-13575383

Dirigent

Jeroen Gulikers

Sinds 2021 is Jeroen Gulikers dirigent van het A- en B orkest van Forzando. 

Jeroen is op 9-jarige leeftijd begonnen met accordeonlessen bij accordeonvereniging AMIOH te Brummen, waar hij les kreeg van Inge Zieverink en Harriët Markus. Daarna studeerde hij accordeon aan het Arnhemse conservatorium bij Miny Dekkers, de eerste jaren in de vooropleiding, gevolgd door de reguliere opleiding. Tijdens zijn studie heeft hij deelgenomen aan het Erasmus studieproject, waaraan o.a. de conservatoria van Kopenhagen, Graz & Duisburg deelnamen. Hier nam hij deel aan masterclasses gegeven door o.a. Georg Schulz, Mie Miki, Geir Draugsvoll en James Crabb en de componisten uit de verschillende landen. Jeroen volgde tevens masterclasses bij onder andere Friedrich Lips, Vjatschelaw Semjonov en Yuri Shishkin.

Jeroen dirigeerde bij Hollandia Showorkest uit Apeldoorn, Advendo uit Wilp, De Almelonia’s uit Almelo, KNA uit Epe en Accona uit Beekbergen. Momenteel is hij Naast Forzando ook dirigent van accordeonverenigingen Amady uit Brummen en Aeolus uit Dieren, waar hij ook verantwoordelijk is voor een deel van de arrangementen.

Jeroen heeft jarenlang gespeeld in ensemble D’Acht, opgericht in 1994, dat bestond uit professionele accordeonisten en vakstudenten, een ensemble dat een programma presenteerde om de veelzijdigheid van het instrument te laten horen. D’Acht speelde o.a. op het jaarlijkse Prinsengrachtenfestival te Amsterdam en tijdens het driejaarlijkse International World Music Festival te Innsbruck waar zij de eerste prijs in de wacht sleepten. D’Acht maakte twee CD’s, in 1999 de CD ‘GeD’Achten’ waarop enkele speciaal voor D’Acht gecomponeerde werken te vinden zijn en in 2005 de CD ‘Piazzolla Hoog D’Achtend’ met daarop werken van Astor Piazzolla.

Voor verder informatie zie: https://www.jeroengulikers.eu/jeroenmuz/jeroengulikers.htm